Simona – kozmetički tuferi

Interform

Simona tuferi – ukratko

Simona tuferi su proizvedeni od 100% čistog pamuka, koji nije beljen hlorom. Svojim sastavom u potpunosti zadovaljava evropski standard farmakopeje.

Poseduju visoku sposobnost apsorpcije, upijajući količinu 12 puta veću od svoje težine, za samo 10 sekudni.

Simona tufere možete koristiti za:

– svakodnevno održavanje lepote i higijene lica

– skidanje laka sa noktiju

– dezinfekciju

– negu osetljive kože dece

Široka primena tufera

U medicini, tuferi služe u svrhu sprečavanja krvarenja iz malih rupica nastalih primanjem vakcine, ili injekcije, pri čemu se moraju pričvrstiti rukom ili medicinskom trakom. Njima se, ako se prethodno natope vodom, alkoholom, hidrogenom ili drugim dezinfekcijskim sredstvom, mogu čistiti rane. U krajnjoj liniji, posebna vrsta tufera služi za sakupljanje pljuvačke radi njene analize, dok se vuneni jastučići stavljaju u prazne bočice za lekove kako bi sakupljavi vlagu koja na medikamente inače negativno utiče.

S druge strane, tuferi imaju široku primenu na polju kozmetike. Korisnik je natapa tečnostima za otklanjanje bubuljica, mitisera i ostalih nesavršenosti, a zatim njome trlja lice. Na isti način se koriste tuferi za otklanjanje šminke sa lica, jer u suprotnom može doći do raznih oštećenja kože nastalih usled šminkom zatvorenih pora.

Vuneni jastučići su meki, te se mogu koristiti i za čišćenje beba i odojčadi, mada im to nije primarna namena. Mogu se staviti između nožnih prstiju prilikom farbanja noktiju ili se umočiti u mleko i utrljati ga na kapke radi smanjenja eventualne nadutosti očiju.

Imate dodatna pitanja za nas? Kontaktirajte nas.